,

არაჟნის ჰაეროვანი ნამცხვარი

preview-1200x630-99-1458139119

უმრავლესობას მრავალფენიანი და ჰაეროვანი ტორტები უყვარს, თუმცა, ცოტა თუ ხარჯავს დროსა და ენერგიას ასეთი დესერტის გასაკეთებლად.

Facts.ge მზადაა გაგიზიაროთ ძალიან მარტივი რეცეპტი, რომლელსაც ნებისმიერი დიასახლისი გაუმკლავდება.

თქვენ დაგჭირდებათ:

ცომისთვის

  • 3 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა არაჟანი
  • 1 ჩაის კოვზი სოდა
  • 1 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 2 სუფრის კოვზი კარაქი

კრემისთვის:

  • 0.7 ლიტრი ნაღები ან არაჟანი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • ვანილინი
  • შოკოლადის ფილა

მომზადების წესი:

  1. შაქარი შევურიოთ კარაქს, დავუმატოთ არაჟანი, ძმრით გაჯერებული სოდა, ფქვილი. ფქვილი დაამატეთ თანდათანობით.
  2. ცომი 6 ფირფიტად დავყოთ.
  3. გავაცხელოთ ღუმელი 180°C გრადუსზე და გამოვაცხოთ ფირფიტები ოქროსფერ შეფერილობამდე.
  4. თითოეულის გამოცხობას 6-7 წუთი დასჭირდება.
  5. ავთქვიფოთ არაჟანი, შაქარი და ვანილინი. წავუსვათ ფირფიტებს. ყოველ ფენას დავაყაროთ გახეხილი შოკოლადი. ვაცადოთ ცოტა ხანი გაჯერდებამდე. უკვე მზა ტორტი შეგიძლიათ მორთოთ კენკრით.

კომენტარები: