ტორტი “პანჩო” (2/3)

ინგრედიენტები:

  •  1 შეკვრა მზა ბისკვიტი
  •  1 ლ არაჟანი ( ცხიმი არანაკლებ 20%)
  •  1/2 ჭიქა შაქარი
  •  1 ქილა დაკონსერვებული ანანასი
  •  100 გ ნიგოზი
  •   50 გ შავი შოკოლადი
  •   ვანილი გემოვნებით

მომზადება:

  1. დაჭერით ანანასი 1–1,5 სმ -ის პატარა ოთხკუთხედ ნაჭრებად. თხილი დააქუცმაცეთ დანით, ან გაატარეთ ბლენდერში.  ფირფიტები დაჭერით დაახლოებით 2 სმ სიგრძის ნაჭრებად.
  2. არაჟანი ათქვიფეთ მიქსერით, დაუმატეთ ვანილი, შაქარი და ისევ ათქვიფეთ სანამ შაქარი არ გაიხსნება. კრემის დაახლოებით 1/3 ცალკე შეინახეთ, დანარჩენი კი წაუსვით დაჭრილ ბისკვიტს და ნაზად გაანაწილეთ, რათა ბისკვიტის  ყველა ნაჭერი დაიფაროს კრემით.
  3.  კრემიანი ბისკვიტის ნაჭრები დაალაგეთ დიდ თეფშზე და თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან დააწყვეთ ანანასის კუბიკები და მოაყარეთ თხილი. შემდეგ ისევ ბისკვიტი, ანანასი და თხილი. და ასე გააგრძელეთ ტორტის აწყობა ფენა-ფენა. თუკი პირამიდის ფორმა არ მიიღო, არაუშავს: მიეცით ჩვეულებრივი მრგვალი ტორტის ფორმა, ის ისედაც გემრიელი გამოვა.
  4.  დარჩენილი, გადანახული კრემით დაფარეთ ტორტის ზედა ნაწილი.გაადნეთ შოკოლადი ორთქლზე ან მიკროტალღურ ღუმელში,მოასხით ტორტს და მოაყარეთ თხილით.
  5.  დაახლოებით 1 საათი სითბოში დადეთ ტორტი, შემდეგ კი შეინახეთ  მაცივარში კიდევ 2 საათი.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო.

ხაჭოს უგემრიელესი დესერტი გამოცხობის გარეშე

არაჟნის ჰაეროვანი ნამცხვარი